29 de gener 2023

Estacions de Lleida


Aquest llibre és un recorregut per totes les estacions de les línies ferroviàries que creuen les Terres de Lleida, algunes d’elles ja enderrocades. Amb més de setanta il·lustracions originals i un ampli treball de documentació Estacions de Lleida immortalitza la història del ferrocarril, des de Sant Guim de Freixenet fins a Almacelles, de Vinaixa a Lleida, de Lleida a la Pobla de Segur i també de Mollerussa fins a Menàrguens i Balaguer amb el desaparegut ferrocarril d’ample mètric, el “Trenquet” de la Sucrera. Un singular quadern il·lustrat de viatge per totes les estacions de Lleida.

Un llibre de totes les estacions de la demarcació de Lleida, no només amb els dibuixos, sinó també amb fotografies, la història, curiositats i anècdotes de cadascuna de les estacions.


Vidal Vidal: "L’agraïment per tantes hores de feina que ens hauran permès recuperar records, sensacions i vivències que no tenen preu. Aquest llibre no hauria de passar desapercebut."


Marçal Abella: "He dibuixat totes les estacions en l’estat en que me les vaig trobar, sigui un edifici o una simple marquesina, i les estacions que han estat enderrocades per un motiu o un altre, i que evidentment ja no existeixen, les he dibuixat a partir de fotos i les he pintat en blanc i negre, per diferenciar-les a primer cop d'ull de les que feia "in situ". En total 73 dibuixos que podeu veure en aquestes pàgines."